Fresh Wash® huoltopesu sopii jokaiselle ilmalämpöpumpulle

Hesatek Oy Partnereineen huoltaa kaiken merkkiset ilmalämpöpumput. Fresh Wash® huoltopesun voit varata riippumatta siitä, oletko hankkinut lämpöpumpun asennuksen meiltä. Ota yhteyttä ja varaa Fresh Wash® huoltopesu vaikka laitteesi takuuaika on jo umpeutunut tai et tiedä koska laite on viimeksi puhdistettu.

Säännöllinen lämpöpumpun huoltaminen pidentää merkittävästi laitteen käyttöikää. Hesatek Fresh Wash® huoltopesulla varmistat, että laitteesi toimii moitteettomasti koko sen elinkaaren.

Fresh Wash® huoltopesu

Lämpöpumpun huoltopesu on hyvä suorittaa 2–4 vuoden välein. Laitteen sisään kertyy vähitellen muun muassa pölyä ja rasvaa, jotka estävät lämpöpumpun tehokkuuden ja energiansäästön.

PYYDÄ TARJOUS »

Fresh Wash -ilmalämpöpumpun pesu ja -huolto vaihe vaiheelta

Ilmalämpöpumpun pesu palveluna kotiovellesi

Ilmalämpöpumpun huoltaminen aloitetaan laitteiston toiminnan tarkastuksella. Tarkastuksessa käydään läpi laitteen toiminta, ylimääräiset äänet sekä kylmäaineen määrä. Lisäksi puhdistamme ulkoyksikön kennon mekaanisesti.

Mikäli laitteessa havaitaan vikoja, joiden korjaustoimenpiteet eivät kuulu Fresh Wash -tehonpalutukseen, keskustelemme asiakkaan kanssa laitteen korjauksesta ennen sisäyksikön Fresh Wash® pesua. Kun laitteen toiminta on varmistettu, siirrymme laitteiston sisäyksikölle.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön huolto ja tarkistus

Suojaamme tarvittavat paikat, puramme laitteen suojamuovit pois ja pesemme sisäyksikön kokonaisuudessaan. Pesemme aina sekä kennon, että puhaltimen.

Käyttämämme pesuaine on hajusteeton, eikä se sisällä liuotinta. Fresh Wash -tehonpalautuksen jälkeen laite tekee työnsä jälleen hyvällä hyötysuhteella. Huolletuille laitteille teemme huoltosuunnitelman ja olemme asiakkaaseen yhteydessä, kun seuraava huolto on ajankohtainen. Huoltoon varaamme aikaa kaksi tuntia.

Sisäyksikön koteloinnin purku ja suojaus

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön kotelointi puretaan ja pesua varten laitteen alla oleva seinä suojataan Fresh Wash®-suojakaukalolla. Lattia ja huonekalut suojataan, jolloin huonetila pysyy puhtaana. Ilmalämpöpumpun sisäyksikön suojaavat koteloinnit puretaan, jotta likaan päästään käsiksi.

Lika sijaitsee yleisemmin paikoissa, joihin normaalisti kotikonstein laitetta puhdistettaessa ei pääse käsiksi. Nämä toimenpiteet varmistavat, että ilmalämpöpumpun toimintaa heikentävä lika ja bakteerit saadaan tehokkaasti puhdistettua kaikkialta pumpun elementeistä.

Sisäyksikön Fresh Wash® -pesu

Sisäyksikön pesu suoritetaan ainutlaatuisella Fresh Wash®-pesulaitteella, jolla saadaan aikaiseksi roiskimattomia tehokkaasti laitteen eri osia puhdistavia pisaroita. Pesemme koko kennon myös takaa sekä puhaltimen, joka laittaa ilman liikkeelle. Ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä tuleva likavesi ohjataan Fresh Wash®-suojakaukaloon. Pesussa käytetään n.3,5 litraa vettä.

Huoltopesussa käytämme  kehittämäämme pesuainetta, joka tulee kotimaiselta pesuainevalmistajalta. Pesuaine on vesiohenteinen, biologisesti hajoava sekä hajusteeton.

Sisäyksikön koteloinnin pesu ja ohjeistus

Ilmalämpöpumpun irrotetut likaiset suodattimet ja koteloinnit, jotka on purettu pois, pestään ja kuivataan ennen uudelleen asentamista. Likavesikaukalo tyhjätään ja suojaukset poistetaan ja ympäristö siistitään kuntoon, jossa se oli ennen pesun suorittamista. Sisäyksikön etupaneelin alle liimataan huoltotarra, josta selviää seuraavan suositellun huollon ajankohta. Ohjeistamme asiakasta laitteen käytössä ja annamme hyödyllisiä käyttövinkkejä ja vastaamme askarruttaviin kysymyksiin.

Näin se hoituu Fresh Washilla!

Katso ennen ja jälkeen -kuvat nuolesta.

Näin valmistaudut Fresh Wash® huoltopesuun kotona

Asentaja tullee paikalle varatun ajan sisällä, esimerkiksi klo 13-15 välillä paikalle.
Työn kestoksi arvioidaan 1-2 tuntia riippuen laitteen likaisuudesta ja sijainnista.
Voit itse jouduttaa asiaa huomioimalla muutaman asian ennalta.

Sisäyksikkö

Ilmalämpöpumpun sisäyksikölle tulee olla vapaa pääsy.
Pyydämme, jos mahdollista, siirtämään valmiiksi sisäyksikön alta sivuun mahdolliset huonekalut tai esineet.
Laitteen alle tarvitaan noin 1mtyöskentelytilaa tikkaiden lisäksi.

Asentaja suojaa työskentelyalueelta lattian sekä seinäpinnan, joten sotkua ei tule.

Ulkoyksikkö

Ulkoyksikköä suojaava kotelo olisi hyvä irrottaa ennalta.
Lisäksi pyydämme varmistamaan asentajan esteettömän pääsyn turvallisesti ulkoyksikölle niin talvella kuin kesälläkin.

Muistittehan ilmoittaa sisäyksikön että ulkoyksikön korkeudet ja sijainnit jo varausvaiheessa!
Työturvallisuus on meille tärkeä asia ja näin asentajamme osaa varustautua oikeilla ja turvallisilla välineillä jo ennen tuloa.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön suodattimia on hyvä imuroida itse säännöllisesti, kuukausittain.
Kunnon sisäpuhdistusta lamellistolle suositellaan tehtäväksi 3-4 vuoden välein riippuen paikasta.

Iloa hyvästä huoltovalinnasta ja raikkaammasta sisäilmasta Fresh Wash® pesuhuollon jälkeen!

Teknisissä pulmissa ja kysymyksissä vastaa Hesatekin tekninen asiantuntija puh. 0600 04291(2,99€ /min +ppm)