Fresh Wash -ilmalämpöpumpun pesu ja -huolto vaihe vaiheelta

Fresh Wash -ilmalämpöpumpun pesu on nopea ja tehokas, eikä siitä koidu sotkua.
Ilmalämpöpumpun Fresh Wash®- pesuun kuluu aikaa kokonaisuudessaan vain n. 1.5 - 2 tuntia.

Ilmalämpöpumpun pesu ja huolto Fresh Wash® - tekniikalla saa aikaan odottamattomia etuja!

Ilmalämpöpumpun pesuissa tavoitetaan valtavia etuja:

  • parantaa laitteen tehokkuutta jopa uutta vastaavaksi
  • sähkölasku pienenee lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa
  • puhallinmoottorin kuluminen vähenee -> laitteen käyttöikä pitenee
  • lika, pöly ja rasva saadaan pois -> puhtaampaa sisäilmaa
  • koko laitteisto huolletaan ja tarkastetaan samalla käynnillä

Ilmalämpöpumpun pesun yhteydessä saat samalla laitteen käyttöopastusta sekä huoltosuunnitelman. Fresh Wash® ilmalämpöpumpun pesu on kotitalousvähennyskelpoista työtä.

Ilmalämpöpumpun pesu palveluna kotiovellesi

Fresh Wash® -ilmalämpöpumpun pesu suoritetaan aina asiakkaalle sopivana ajankohtana.

Työ alkaa ulkoyksikön tarkastuksesta, jossa tarkistetaan, että ilmalämpöpumppu on ehjä ja toimiva. Kylmäaineiden määrä tarkastetaan huoltoventtiilin kautta. Ulkoyksikölle tehdään täyshuolto, joka kattaa itse laitteen, ulkoyksikön telineen ja sähköistyksen.

Ulkoyksikön kennolle tehdään mekaaninen puhdistus. Mahdolliset havaittavat viat kirjataan ylös ja korjataan asiakkaan hyväksyttyä toimenpiteet.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön huolto ja tarkistus

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kannattaa huoltaa ja tarkistaa, koska se on se likaisin osa laitteesta, vaikka moni ei sitä tiedä.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikölle tehdään täysihuolto, ja varmistetaan sen toiminta. Huollon yhteydessä tarkastetaan mm. sähköliitännät, suodattimet, puhallinmoottorin toiminta ja kaukosäädinkin.

Mikäli laite pitää esim. vinkuvaa ääntä meillä on mahdollisuus korjata vika samalla käynnillä. Yleisimmät varaosat ovat meillä mukana ja tilausta tehdessä tiedustelemme aina mahdollisia vikoja, joita asiakas on havainnut, jotta osaamme varustautua oikein.

Tiimillämme on vuosien kokemus ilmalämpöpumppujen huollosta.

Sisäyksikön koteloinnin purku ja suojaus

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön kotelointi puretaan ja pesua varten laitteen alla oleva seinä suojataan Fresh Wash®-suojakaukalolla. Lattia ja huonekalut suojataan, jolloin huonetila pysyy puhtaana. Ilmalämpöpumpun sisäyksikön suojaavat koteloinnit puretaan, jotta likaan päästään käsiksi.

Lika sijaitsee yleisemmin paikoissa, joihin normaalisti kotikonstein laitetta puhdistettaessa ei pääse käsiksi. Nämä toimenpiteet varmistavat, että ilmalämpöpumpun toimintaa heikentävä lika ja bakteerit saadaan tehokkaasti puhdistettua kaikkialta pumpun elementeistä.

Sisäyksikön Fresh Wash® -pesu

Sisäyksikön pesu suoritetaan ainutlaatuisella Fresh Wash®-pesulaitteella, jolla saadaan aikaiseksi roiskimattomia tehokkaasti laitteen eri osia puhdistavia pisaroita. Pesemme koko kennon myös takaa sekä puhaltimen, joka laittaa ilman liikkeelle. Ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä tuleva likavesi ohjataan Fresh Wash®-suojakaukaloon. Pesussa käytetään n.3,5 litraa vettä.

Pesuaineena on kehittämämme CleanTech -pesuaine, joka tulee kotimaiselta pesuainevalmistajalta. Pesuaine on vesiohenteinen, biologisesti hajoava sekä hajusteeton.

Sisäyksikön koteloinnin pesu ja ohjeistus

Ilmalämpöpumpun irrotetut likaiset suodattimet ja koteloinnit, jotka on purettu pois, pestään ja kuivataan ennen uudelleen asentamista. Likavesikaukalo tyhjätään ja suojaukset poistetaan ja ympäristö siistitään kuntoon, jossa se oli ennen pesun suorittamista. Sisäyksikön etupaneelin alle liimataan huoltotarra, josta selviää seuraavan suositellun huollon ajankohta. Ohjeistamme asiakasta laitteen käytössä ja annamme hyödyllisiä käyttövinkkejä ja vastaamme askarruttaviin kysymyksiin.

Toimintamme kattaa laajasti koko Suomen!

LÖYDÄ LÄHIN HUOLTOAMMATTILAINEN>>